Op diverse plaatsen in de wereld komen mensen samen om een 'New Story', een nieuw verhaal voor de toekomst te creëren. Het Nieuwe Verhaal gaat ervan uit dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Vanuit dit idee van 'interbeing' wordt het vanzelfsprekend om zorgvuldig met andere mensen, dieren, planten en de aarde om te gaan.


Met dit project wil ik graag een bijdrage leveren aan het vormgeven van dit nieuwe verhaal, door mensen uit te dagen de inspiratie voor hun eigen creativiteit te halen uit de natuur en met zelfgemaakte materialen hun eigen verhaal tot uitdrukking te brengen.

In een serie workshops  - of een tijdens een festival - leren deelnemers om van planten en/of afval hun eigen papier, inkt en verf te maken en een boekje of folder te binden van zelfgemaakt papier. Vervolgens gaan ze hun eigengemaakte materiaal gebruiken om een 'nieuw verhaal' te schrijven, plakken, tekenen of schilderen, dat vertelt hoe zij een groene duurzame toekomst voor zich zien en welke rol ze daarin zelf willen spelen.

Doordat de deelnemers hun materialen zelf leren maken uit planten en afval, wordt hun band met, en respect voor, de natuur versterkt. Door met hun zelfgemaakte materiaal een verhaal te creëren voor een nieuwe groene toekomst, gaan mensen op een creatieve manier nadenken over die toekomst en hun eigen rol daarin. Dit nieuwe verhaal kan leiden tot het maken van andere, meer duurzame, keuzes.

Van de verhalen wordt een website en een tentoonstelling gemaakt. Op die manier kunnen ze ook anderen inspireren en het gesprek op gang brengen over creatieve mogelijkheden voor een groene toekomst.

nieuw verhaal

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round